Реєстрація /

Рада змінила вимоги до ФОП і додала пільги сиротам

Книгу обліку доходів тепер можна не вести

Верховна Рада України прийняла законопроекти, які змінюють правила роботи фізичних осіб-підприємців в Україні та додають пільги соціально незахищеним верствам населення.

14 липня парламент прийняв законопроект № 2524, який спрямований на лібералізацію вимог до ФОПам, і законопроект №2013, який підвищує виплати дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування.

Як змінилися вимоги до ФОП

  1. Скасовано обов'язкове ведення книги обліку доходів для підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування і не є платниками ПДВ.
  2. Електронні листи від податкової будуть приходити в електронний кабінет підприємця і на його e-mail.
  3. Скасовується заяви на приєднання до договору про визнання електронних документів.
  4. Вводиться автоматична реєстрація скарг платника в електронному кабінеті.
  5. Вводиться відображення в електронному кабінеті платника податків поряд з сумами податкових зобов'язань дати їх виникнення.
  6. Спрощено механізм доведення відсутності своєї провини в разі виникнення технічних помилок.

Стаття по темі: Як держава може забрати земельну ділянку у власника: пояснення Верховного суду України

Які пільги додали дітям-сиротам

За новим законом, дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування, додатково буде виплачена соціальна стипендія. Доплата торкнеться тих дітей і підлітків, хто вчиться. Додатково до повного державного забезпечення вони отримають «посадовий оклад в розмірі не менше 150 відсотків від розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, а після досягнення такими дітьми 18 років - в розмірі не менше 150 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб».

У законі зазначено, що стипендії і оклад під час практики буде виплачуватися всім студентам і курсантам у віці від 18 до 23 років, які втратили батьків під час отримання освіти.

Стаття по темі: Нацбанк дав прогноз по ринку нерухомості України: новобудови ризиковані для інвесторів, попит буде відновлюватися 2 роки

Протягом перших 30 днів після початку навчального року таким дітям буде виділятися виплата допомоги для покупки необхідної навчальної літератури.

Джерело