Реєстрація /

Прокуратура намагається заборонити нове будівництво на Печерську

Там хочуть побудувати висотку.

Прокуратура столиці оскаржує скасування містобудівних обмежень в історичному ареалі на Печерську – біля Прозоровської вежі Київської фортеці.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури міста Києва.

Земельна ділянка по вул. Євгена Коновальця у Печерському районі міста Києва, на якій компанія забудовник планує звести житлово-адміністративний комплекс, розташована в межах центральної планувальної зони міста та історичного ареалу столиці із обмеженням гранично допустимої висоти об’єкта будівництва.

Компанія забудовник не погодилась із цим і звернулася до окружного адміністративного суду міста Києва із позовом про скасування обмежень, які стосуються отримання відповідних погоджень від органу охорони культурної спадщини. Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов забудовника.

Стаття по темі: Наскільки подорожчав ремонт квартири в Києві: порівнюємо ціни 2020 і 2018 року

Нагадаємо, що У Києві є можливість перевести житлове приміщення у нежитлове для ведення бізнесу двома способами – за спрощеним порядком, ухваленим Київською міською радою, або через отримання містобудівних умов та обмежень. Законодавства забороняє більше 10 видів бізнесу, які можна відкрити у житловій будівлі.

Раніше повідомлялося, що у січні–березні 2020року в Києві прийнято в експлуатацію 88,2 тис. кв. м загальної площі житлових будівель. Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла в січні–березні порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшилась на 49,4%.

Джерело