Реєстрація /

Прийняття рішень щодо видачі дозволів на будівництво транслюватимуть онлайн

Систему роблять прозорою.

Процес прийняття рішень щодо видачі дозвільних документів на будівництво відтепер буде публічним. Держархбудінспекція транслюватиме засідання дозвільної Комісії в режимі онлайн.

«Ми відновили систему, за якою, по-перше, всі рішення обов’язково оприлюднюються після розгляду на відповідній комісії. А, по-друге, на цій комісії інспектори змушені оголосити, що саме вони здійснили для того, щоб з’ясувати чому може бути виданий або не виданий дозвіл на будівництво того чи іншого об’єкта», – повідомила Олена Костенко, очільниці Держархбудінспекції.

За словами керівника ДАБІ, відтепер суб’єкти містобудування та громадськість матимуть можливість особисто спостерігати як працює Комісія, на підставі яких документів приймаються рішення, або через які причини у видачі дозволу чи сертифікату замовнику будівництва відмовлено.

Стаття по темі: Робота будівельником за кордоном: скільки платять і як нестача кадрів впливає на якість будівництва

Раніше повідомлялося, що зарплатні борги перед київськими будівельниками складають понад 2 млн. гривень. Також Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України визначило орієнтовний розмір кошторисної заробітної плати у 2018 році на рівні 5 тис. 500-7 тис. 800 гривень. Він використовується при визначенні вартості об’єктів будівництва, що фінансуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, а також кредитів під державні гарантії.

Джерело

Теґи