Реєстрація /

Прибутковість при купівлі котеджу становить 25%

Попит зріс.

На даний момент частка покупців в сегменті котеджних містечок і земельних ділянок під житлове будівництво зросла до 12% проти 5% в минулому році, що практично зрівнялося з попитом на двокімнатні квартири площею від 45 кв. м до 60 кв. м.

Про це повідомив керуючий партнер AVM Development Group Владислав Кононов.

«Зараз можна говорити про те, що істотно змінилася кон'юнктура привабливості в різних сегментах передмістя столиці. Саме котеджі і земельні ділянки під будівництво розглядаються покупцями, як інвестиційне вкладення», – сказав він.
За його даними, на сьогоднішній день прибутковість вкладення в покупку котеджу в споруджуваним котеджному містечку на етапі котловану становить в середньому 25%.

Стаття по темі: Купівля котеджу під Києвом: ціни приємні, а пропозиція зростає

«Покупці все більше цікавляться придбанням котеджів в споруджуваних містечках, які передбачають створення повноцінного інфраструктурного комплексу. Крім 25% подорожчання котеджу в сучасному містечку за весь цикл будівництва, щорічно будинку можуть приносити пасивний дохід в розмірі 12%», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що у мікрорайоні Добрий Шлях в Голосіївському районі Києва планується масштабне будівництво котеджного містечка. Місцеві жителі бояться, що це може привести до зсуву. Будівництво планується на зсувонебезпечній ділянці над великим магістральним каналізаційним колектором.

Джерело