Реєстрація /

При будівництві громадських закладів будуть облаштовувати сповивальні столики для немовлят 


Вступила в дію нова ДБН.

З 1 квітня 2019 року при проектуванні громадських закладів необхідно обов’язково передбачати сповивальні столики для немовлят. Норма міститься у новій ДБН «Інклюзивність будівель і споруд» і стосується нового будівництва та реконструкції об’єктів.

«Сповивальні столики у кожному громадському закладі – тепер це буде реальністю, бо в новому ДБН щодо інклюзивності чітко прописано, що у туалетах в усіх громадських закладах мають обов’язково проектуватися зручні сповивальні столики. Вони розміщуватимуться в окремих санітарних приміщеннях для маломобільних груп населення, у тому числі, людей з інвалідністю, поруч із туалетами загального користування», – повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

Такими санітарними приміщеннями зможуть також користуватися люди з інвалідністю із супроводжувачами різних статей, батьки з маленькими дітьми протилежних статей, наприклад, мама і син, батько і донька, та інші маломобільні групи населення.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раныше повыдомлялося, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розглядається доцільність внести відповідні зміни для збільшення кількості жіночих туалетів, які проектуються у громадських закладах.

Джерело