Реєстрація /

Пожежне депо побудують на Троєщині до 2022 року


Затвердили програму.

У Києві до 2022 року побудують нове пожежне депо та оновлять матеріально-технічну базу рятувальних служб.

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Виконуючи нову цільову програму, ми продовжимо переоснащувати рятувальників, міняти застарілу техніку й обладнання на нове – сучасне й надійне. У Деснянському районі, на території житлового масиву Троєщина, маємо намір збудувати нове пожежне депо. На Троєщині проживає понад тисячі людей, але повноцінної пожежної частини, що обслуговувала цю територію, немає. Також плануємо створити нові сучасні водолазно-рятувальні пункти із відповідним сучасним спорядженням та технікою», – пояснив Петро Пантелеєв.

Також передбачені видатки на придбання спеціальних пожежних автомобілів, захисного одягу, апаратів захисту органів дихання та комплектуючих, аварійно-рятувального обладнання.

У 2018 році придбано 6 рятувальних автомобілів, у 2019 – 3 пожежні телескопічні підіймачі зі сполученою драбиною висотою підйому 30-35 метрів. Торік здійснено ремонт 5-ти автоцистерн, 3-х автодрабин та 1-го автомобіля повітряно-пінного гасіння. Здійснено поточний ремонт і технічне обслуговування транспортних засобів аварійно-рятувальної техніки.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Києві продовжуватиме інспектувати об’єкти. Так, за результатами обстежень 2018 року, подано до адміністративного суду 163 позовні заяви на часткове призупинення експлуатації об’єктів через порушення, що стосуються заходів протипожежної безпеки.

Джерело