Реєстрація /

Пожежі під Києвом: чи безпечно віходити на вулицю та відкривати вікна

Радіаційній стан у нормі.

У столице погіршілася якість Повітря через пожежі. Основна причина – випалювання трави и необережному поведение з вогнем.

Про це «Вечірньому Києву» розповіла керівник пресслужба ГУ ДСНС у Київській області Вікторія Рубан.

«Пожежі вініклі через два види людської діяльності. По-перше, місцеві жителі та садівнічі товариства спалюють сухостій, траву та сміття. Як і друга, ні для кого не секрет, что цімі віхіднімі много киян віїжджає за місто и влаштовує пікнікі», – сказала вона.

Одне Із багатьох займаною сталося у Чорнобільській зоні –  на відстані 110 км від Києва.

«Викиди шкідливих речовин у повітря відбуваються за будь-якої пожежі. Але значного впліву на стан повітря в Києві самє пожежа біля Чорнобиля не має, тому что загоряння сталося за 110 км від столиці», – пояснила Рубан.

На запитання, чи безпечно віходити на вулицю, вона відповіла, что значного перевіщення забруднення у повітрі немає, но вулицями Києва не варто ходити не через повітря, а через запровадженний карантин.

Проте екологи не радян відкривати навітье вікна, краще за можливості провітрюваті поки квартири за допомогою кондиціонерів.

Читайте також: Найдешевші квартири в Києві в 2020 році: який бюджет на покупку та безпека угоди

Раніше повідомлялося, що у квітні-травні цього року в столиці відкриють після капітального ремонту п’ять парків: «Партизанська слава» (Дарницький район), другу чергу парку «Сирецький» (Шевченківський район), другу чергу парку на Троєщині (Деснянський район), «Совки» (Святошинський район) і «Лебединий» (Дарницький район). На оновлення та капремонт зелених зон цього року місто спрямує майже 500 млн грн.

Джерело