Реєстрація /

Повідомляти про початок будівельних робіт можна за спрощеною процедурою

Є рішення.

Зареєстровано перше повідомлення про початок будівельних робіт за спрощеною процедурою на підставі схеми намірів забудови. Таке спрощення для будівництва індивідуальних садибних, садових, дачних будинків, господарських будівель та споруд було запроваджено Постановою №722 на період воєнного стану та на рік після його припинення.

Про це повідомляє ДІАМ.

Як повідомити про початок будівництва:

  • Якщо у замовника є земельна ділянка з цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд достатньо звернутися до архітектора або інженера-проектувальника за схемою намірів забудови земельної ділянки, відомості про яку він вносить в ЄДЕССБ. Після цього замовник може одразу подавати повідомлення про початок будівельних робіт. У повідомленні замість номера будівельного паспорта вказується номер схеми намірів забудови в ЄДЕССБ.
  • Перший замовник вже скористався такою спрощеною послугою. Схему намірів забудови було отримано та внесено в ЄДЕССБ 12 серпня. Сьогодні, 15 серпня, замовник подав повідомлення через портал «Дія» і воно сьогодні ж було опрацьовано і зареєстровано головним інспектором ДІАМ.

Раніше затвердили умови програми «Доступна іпотека», яка діятиме з вересня.

Джерело

Теґи