Реєстрація /

Постраждалі від афери «Еліта-Центр» отримають квартири в Деснянському районі

Без житла залишаються 1263 людини.

Частина постраждалих від афери «Еліта-Центр» отримають квартири в Деснянському районі.

Про це заявив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп під час наради з представниками потерпілих від «Еліта-Центр».

«Розглянули заявки інвесторів, які планують будівництво житлових комплексів у Деснянському районі Києва. Попередньо узгодили кілька заявок, наразі чекаємо на проведення конкурсу. Після завершення конкурсу частина ошуканих вкладників отримає власне довгоочікуване житло», – заявив Вячеслав Непоп.

Заступник голови КМДА також зазначив, що необхідно якомога ретельніше обирати ділянки під забудову, аби не було повторення ситуації на вулиці Здолбунівській, де місцеві активісти блокували будівництво житла.

За даними МВС, у результаті будівельної афери «Еліта-Центр», яку було розкрито в лютому 2006 року в Києві, постраждало 1760 осіб. Без житла досі залишаються 1263 ошуканих інвестора.

Стаття по темі: Іпотека в Україні в 2020 році: які умови і на скільки будуть знижені ставки по кредитах

Нагадаємо, що раніше зниження ставок за іпотечними кредитами було безпосередньо прив'язане до зниження облікової ставки НБУ. У квітні «учетка» була знижена до 8%. Однак через майже місяць під такий відсоток іпотека доступна тільки в рамках програм Державного фонду сприяння молодіжному будівництву. Також чиновники обіцяли, що у кожного громадянина України буде можливість оформити іпотечний кредит під 10%.

Джерело