Реєстрація /

Попит і ціна на житло бізнес-класу цього року зростуть, – експерти

Вартість квадратного метра житла в комплексах бізнес- і преміумкласу зросте на 5-8%

Аналітики будівельного ринку прогнозують, що до кінця цього року вартість квадратного метра житла в комплексах бізнес- і преміумкласу зросте на 5-8%. Наразі клієнти насамперед орієнтуються на репутацію будівельної компанії, місце розташування об’єкта та якість будівництва. Девелопер ЖК «Центральний» Олександр Пікулик підтверджує, що попит на якісне житло з нового року пожвавився.

«Ми бачимо тенденцію до зростання попиту на житло бізнес-класу. Низька вартість квадратного метра тепер не є головним аргументом для купівлі житла. Наприклад, наші клієнти звертають увагу на місце розташування житлового комплексу, інфраструктуру, наповнення квартири. І, звісно, репутацію компанії», – коментує Олександр Пікулик. 

Експерти також зазначають, що у столиці України продовжить розвиватися новий формат житлового будівництва типу «місто в місті». Тут новим мешканцям пропонують жити, працювати та відпочивати на території комплексу. Хоча зрозуміло, що на практиці власники ЖК не беруть на себе зобов’язань забезпечити клієнтів роботою – це, скоріше за все, маркетинговий хід.

Варто розуміти, що для будівництва таких масштабних комплексів потрібні великі території. Тому в Києві для цього активно використовують колишні промислові зони. Інша ситуація в передмісті столиці. Тут ще є можливості збудувати житло ближче до природи і водночас – до зручної міської інфраструктури.

«Наразі ми зводимо два комплекси: «Центральний-2» і «Центральний PREMIUM». Вони обидва мають зручне місце розташування. Поблизу є ліс, парки, магазини, кафе, навчальні заклади. Таким чином поєднується все найкраще від природи і від міста», – пояснює девелопер ЖК «Центральний».

Нагадаємо, що 1 лютого стартували продажі квартир у ЖК «Центральний PREMIUM». Це третій комплекс в Ірпені під брендом ЖК «Центральний», репутація якого в регіоні бездоганна та стабільна. Компанія будує свої об’єкти з якісних матеріалів, передає клієнтам максимально укомплектовані житлові площі, а також вчасно здає свої будинки в експлуатацію.

Джерело