Реєстрація /

Почав діяти новий порядок присвоєння адрес новобудовам

Поки це експериментальний порядок.

З 1 липня почав діяти експериментальний порядок присвоєння адрес об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна.

«До сьогодні наданням поштових адрес об’єктам будівництва займалися органи місцевої влади на власний розсуд. Не було чіткої процедури присвоєння адрес. На жаль це сприяло корупційним зловживанням та гальмуванню ведення бізнесу. Тому був розроблений чіткий прозорий порядок присвоєння поштових адрес новозбудованим об’єктам», – повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Новий порядок передбачає можливість присвоєння адрес об’єктам будівництва та об’єктам нерухомого майна за єдиними процедурами та на безоплатній основі:

  • під час отримання будівельного паспорту забудови земельної ділянки або містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки;
  • після отримання документу, що надає право на виконання будівельних робіт;
  • після прийняття об’єкта в експлуатацію.

Раніше повідомлялося, що Уряд схвалив постанову, якою вводиться єдиний та прозорий порядок присвоєння поштової адреси об’єктам будівництва та нерухомого майна. За новим порядком отримати адресу будівництва можна буде за 5 днів, тоді як зараз цей термін становить в середньому 30 днів.

Джерело