Реєстрація /

Після надзвичайної події на Осокорках звільнено чиновника, відповідального за мости Києва

Уламки моста на Осокорках пошкодили проїжджаючий автомобіль

У столиці перевірять всі мости, а виконувача обов’язків директора КП «Київавтошляхміст» звільнено, заявив мер Києва Віталій Кличко.

Причиною рішення столичного міського голови стала надзвичайна подія на Осокорках у Києві, де уламки шляхопроводу впали на проїжджаючу машину. Пригода сталася в понеділок, 24 червня.

Після цього київська міська держадміністрація вирішила звільнити в.о. директора комунального підприємства «Кіевавтодорміст» Дмитра Котлубея. Віталій Кличко дав доручення Департаменту транспортної інфраструктури  КМДА обстежити всі штучні споруди в Києві.

«Сьогодні трапилася подія на Осокорках, де обсипалися шматки штукатурки на шляхопроводі і потрапили на авто, що проїжджало під мостом. Я вважаю, що винен в цьому балансоутримувач шляхопроводу. Він повинен вчасно обстежувати об’єкти, за належний стан яких відповідає, і надавати оперативно інформацію іншим службам щодо виявлених проблем. Я звільняю виконувача обов’язків директора КП «Київавтошляхміст» за недбале ставлення до своїх обов’язків», – зазначив Віталій Кличко.

Стаття по темі: Скільки ремонтують мости в Києві: рекордсмен Південний міст перекритий 5 місяців на рік

Нагадаємо, що за останні два роки в Києві відбулася низка надзвичайний подій на мостах і шляхопроводах: після зливи влітку 2018 року утворився провал на шляхопроводі по вул. Теліги, частково обвалився Шулявський міст, відпало облицювання однієї з опор Моста Патона. Вже в 2019 році шматок бетону відвалився від шляхопроводу над Броварським проспектом.

Джерело