Реєстрація /

Під час реконструкції Хрещатик повністю не перекриватимуть


Скоро почнуть ремонт.

У Києві зроблять масштабну реконструкцію вулиці Хрещатик, яка розташована на території двох районів Києва – Печерського та Шевченківського. Тендер на виготовлення проектно-кошторисної документації вже проведено, розробникам планують заплатити близько 18 млн гривень. Повністю перекривати вулицю на час проведення робіт не планують, за винятком нічних робіт з асфальтування.

Про це стало відомо з повідомлення КК «Київавтодор».

«Зараз документація в процесі розробки. Перш за все ми хочемо зробити Хрещатик зручною вулицею для всіх: велосипедистів, людей з обмеженими можливостями, мам з колясками, пішоходів. Планується заміна фігурних елементів мощення на тротуарах. Їх замінять новою плиткою або природним каменем, запланована заміна асфальтового покриття на проїжджій частині. Також попередньо планується, що на Хрещатику з'явиться велодоріжка. Проектувальники залучають до роботи громадськість для проведення консультацій», – розповіли в КК «Київавтодор».

Читайте також: Розстрочка від забудовника на квартиру в новобудові: вигода чи кабала?

Відзначається, що на фасадах будинків оновлять нумерацію і забезпечать її підсвічування, буде вдосконалена система вуличного освітлення. Крім того, на вулиці розмістять тактильну плитку, що направляє та стримує дії для людей з проблемами зору. Також планується замінити всі урни.

Також на Хрещатику планують убезпечити всі зупинки транспорту, обладнавши їх боллардами. Планується також унеможливити паркування транспорту на тротуарах.

Раніше повідомлялося, що столичну владу закликали перед проведенням реконструкції вулиці Хрещатик провести громадські слухання за участю Національної спілки архітекторів України.

Джерело