Реєстрація /

П’ять районів Києва залишать без гарячої води до початку червня

Почали випробовування мереж.

Київтеплоенерго розпочинає другий етап гідровипробувань тепломереж. 

На другому етапі випробовуватимуть на міцність мережі частини Солом’янки, Шулявки, Теремків, Осокорків та центру Києва. Гаряче водопостачання близько 10% житлових будинків призупинять до 5 червня.
 
Вже почали випробування мереж зони теплопостачання ТЕЦ-5. Вони триватимуть близько двох тижнів – до 5 червня 2020 р. У зв’язку з цим гаряче водопостачання призупиниться для 1300 житлових будинків Солом’янки, Шулявки, Теремків, Осокорків та Центру Києва. 
 
Адреси будинків, де буде тимчасово відсутнє гаряче водопостачання через гідравлічні випробування мереж, розміщені на офіційному сайті Київтеплоенерго.
Також інформація про терміни проведення гідравлічних випробувань в Києві розміщується на будинкових дошках оголошень. Крім цього,  клієнти можуть отримати її в Центральній диспетчерській з питань ЖКГ за номером 15-57 (зі стаціонарного телефону) або (044) 500-1557 (з мобільного).
 
Після послаблення обмежувальних заходів у столиці 12 травня випробування розпочалися на малих котельнях та ТЕЦ-6, які обслуговують Троєщину, Лісовий масив, Воскресенку, Оболонь, Мінський масив, Виноградар та Відрадний. Завершення першої черги випробувань очікується 25 травня. Станом на 18 травня Київтеплоенерго виявило 105 пошкоджень, з них на 54-х ділянках вже завершені ремонтні роботи.

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело