Реєстрація /

Орендаря комунальних приміщень у центрі Києва змусили заплатити штраф 6 мільйонів гривень

Приміщення знаходяться на Печерську.

Як встановила Київська прокуратура, у 2014 році між Регіональним відділенням Фонду державного майна України та товариством був укладений договір оренди нежитлових приміщень, розташованих на бульварі Лесі Українки, які є державною власністю та перебувають на балансі державного підприємства «Український інститут інженерно-технічних розвідувань для будівництва».
 
Однак, в порушення вимог законодавства та умов договору товариство свій обов’язок щодо своєчасного і повного внесення орендної плати за користування державним майном не виконувало, внаслідок чого виникла заборгованість перед Державним бюджетом.
 
Крім того, після закінчення у серпні 2018 року строку дії договору оренди товариство орендовані приміщення не повернуло та продовжувало ними користуватись до грудня 2019 року.
 
У зв’язку з цим, столична прокуратура звернулась до господарського суду м. Києва з позовом про стягнення з підприємства заборгованості з орендної плати, інфляційних нарахувань, пені, штрафу та неустойки у сумі 6,4 млн гривень, яке судом задоволено у повному обсязі.

Стаття по темі: Наскільки подорожчав ремонт квартири в Києві: порівнюємо ціни 2020 і 2018 року

Нагадаємо, що У Києві є можливість перевести житлове приміщення у нежитлове для ведення бізнесу двома способами – за спрощеним порядком, ухваленим Київською міською радою, або через отримання містобудівних умов та обмежень. Законодавства забороняє більше 10 видів бізнесу, які можна відкрити у житловій будівлі.

Раніше повідомлялося, що у січні–березні 2020року в Києві прийнято в експлуатацію 88,2 тис. кв. м загальної площі житлових будівель. Загальна площа прийнятого в експлуатацію житла в січні–березні порівняно з відповідним періодом попереднього року зменшилась на 49,4%.

Джерело