Реєстрація /

Операторів систем розподілу електроенергії штрафуватимуть за завищену плату за підключення до мереж

Часто вони беруть хабарі.

Кабінет міністрів підвищив штрафи для операторів систем розподілу (ОСР), які, зокрема, підключають комерційних користувачів до електромереж.

Про це повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

«В Україні оператори систем розподілу часто зловживають своїм становищем. Подекуди вони виставляють завищену плату за підключення до електромереж. Крім того, часом вимагають від бізнесу хабарі, погрожуючи затягнути розгляд документів до нескінченності», – пише Гончарук.

За словами очільника уряду, це стримує прихід інвесторів у регіони та уповільнює темпи створення нових робочих місць. 

«Уряд посилює відповідальність ОСР за такі дії, зокрема через підвищення розмірів штрафних санкцій. Також ми посилюємо контроль за використанням зібраних від споживачів коштів. Вони йтимуть на розвиток електромереж, а не на особисті потреби власників обленерго», – сказав він.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяли зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що депутати Київради затвердили Міську цільову програму зовнішнього освітлення Києва на період 2019-2022 роки. У Дарницькому, Голосіївському, Дніпровському та Солом’янському районах замінюють зовнішнє освітлення цього року. Тут також лінії електромереж потребують замін та оновлення, а зовнішнє освітлення прибудинкових територій за деякими адресами взагалі відсутнє.

Крім того, в Україні прийняли нову ДБН «Природне та штучне освітлення», яка  говорить про те, що у житлових кварталах необхідно враховувати, що прилади зовнішнього освітлення повинні естетично поєднуватися з просторовою структурою та історичною забудовою. Це стосується форми і пропорцій світильників, кронштейнів і опор, висоти установки освітлення.

Джерело