Реєстрація /

Опалення в Київській області подорожчає на 12%

Поки зміна тарифів торкнеться Білої Церкви.

Комунальники Білої Церкви хочуть збільшити тариф на теплопостачання на 12%. Причина зростання тарифу – необхідність підняти низькі зарплати працівників КП «Білоцерківтепломережа».

«Найбільша стаття це паливо, вона становить до 80%. Коливання вартості енергоресурсів збільшують витрати, які лягають на тариф», – розповів працівник КП «Білоцерківтепломережа» Микола Миколенко.

За його словами, ТЕЦ підготувала свій тариф на виробництво теплоенергії, а «Білоцерківтепломережа» відповідно цю теплову енергію закуповує і постачає споживачам.

Стаття по темі: Що змінилося з 1 жовтня в Україні: нові гроші, код IBAN і суворі правила видачі субсидій

Якими будуть тарифи на опалення в Києві в 2020 році

У проекті постанови про нові тарифи наводяться майбутні розцінки на опалення:

  • для населення – 1250,01 грн/Гкал (діючий тариф 964,19 грн/Гкал);
  • для релігійних організацій – 1408,95 грн/Гкал (діючий тариф 985,02 грн/Гкал);
  • для бюджетних установ – 1155,35 грн/Гкал (діючий тариф 984,67 грн/Гкал);
  • для інших споживачів – 1168,99 грн/Гкал (діючий тариф 984,12 грн/Гкал).

Нагадаємо, що в попередній раз тарифи на опалення в Києві підвищувалися близько року тому. У грудні 2018 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг збільшила тариф на виробництво тепла для населення КП «Київтеплоенерго» на 22,7%.

За останніми даними Київської міської держадміністрації, теплові електростанції Києва готові до початку і проходженню опалювального сезону. Загальна готовність міського господарства до зими складає 97%.

Джерело