Реєстрація /

Оформити субсидію в 2020 році буде складно: кого позбавлять допомоги

Не всі зможуть розраховувати на субсидію.

Уряд вирішив змінити вимоги до отримувачів субсидій і нові норми будуть діяти з наступного року.
Так, влада збільшила норму плати за житлово-комунальні послуги з травня 2020 року при призначенні субсидій. Це регулюється постановою Кабінету міністрів України №878 від 20 жовтня 2019 року.

Кого позбавлять субсидій у 2020 році:

  • Якщо якщо з середньомісячного сукупного доходу сім'ї витрачається менше 20% на комунальні послуги. Зараз ця норма становить 15%.
  • 20% – буде обов'язковий платіж для домогосподарств, який використовується для розрахунку субсидії.

Тому в наступному році, якщо сім'я витрачає 15% від загального доходу на оплату послуг комунальних підприємств, вона має право на отримання знижки від держави. З травня 2020 рокиуукраїнці зможуть отримати субсидію, якщо оплата за компослуги становитиме 20% від доходів українців.

При цьому отримання субсидії спростили певним категоріям українців.

Стаття по темі: Відмова у субсидії: хто та чому не отримає допомогу держави

Кому спростили отримання субсидії в 2020 році:

  • дитячим будинкам сімейного типу. Їм можна оформити допомогу, якщо площа житла перевищує допустиму норму. Також тепер не будуть враховувати виділену державою матеріальну допомогу, в тому числі стипендії для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також придбані ними автомобілі.
  • при призначенні житлової субсидії для жителів сільської місцевості не буде враховуватися дохід одного з подружжя, який досяг пенсійного віку, якщо він зареєстрований за іншою адресою.
  • субсидія військовослужбовцям буде призначатися без отримання інформації про сплату ними єдиного соціального внеску. Також переглянуто алгоритм розрахунку платежу з наступного періоду.

Стаття по темі: «Домашня» сонячна електростанція: заробляємо на продажі електроенергії 

Раніше комунальники столиці надали поради містянам, як економити на електроенергії, користуючись кондиціонером.

Джерело