Реєстрація /

Обсяг інвестиційних угод на світовому ринку нерухомості досяг рекордного рівня за 11 років

Зростання склало 15%.

Обсяг угод на ринку нерухомості в світі в 1 кварталі виріс на 15% в порівнянні з минулим роком і досяг максимуму за 11 років.

Про це повідомили аналітики компанії JLL.

У грошовому вираженні обсяг зріс до 165 млрд. дол.

Регіон Північної та Південної Америки збільшив обсяг угод на 18% і склав 68 млрд. 800 млн. дол. Основним драйвером зростання став ринок США, де результат (збільшення на 23%) став найвищим для аналогічних кварталів з 2015 року.

«Європейський регіон впевнено почав 2018 рік: обсяг інвестиційних угод на ринку нерухомості зберігся на рівні 56 млрд. 300 млн. дол., що на 18% вище середнього історичного значення перших кварталів», – кажуть аналітики.

Азіатсько-Тихоокеанський регіон подолав ще один максимум: обсяг угод в 1-му кварталі поточного року досяг 40 млрд. дол., збільшившись на 34% рік до року і перевершивши на 22% попередній кращий результат 2008 року.

«На глобальному ринку нерухомості зберігаються висока активність і стабільний попит. У той же час експерти компанії JLL очікують невеликого зниження обсягу інвестицій – на 5-10%, до рівня близько 650 млрд. дол. за підсумками 2018 року. Це відбувається на тлі триваючого зсуву фокуса інвесторів від традиційних угод з купівлі окремих об'єктів в сторону нових можливостей, таких як боргове фінансування, угоди по злиттю і поглинанню (M&A), альтернативні сектори нерухомості», – кажуть експерти.

Раніше повідомлялося, що привабливість Лазурного берега для інвесторів знову зросла.

Джерело