Реєстрація /

Наступного року у столиці відкриють меморіальний комплекс Героїв-киян


Він розміститься у центрі столиці.

У центрі міста у 2020 році буде відкрито меморіальний комплекс Героїв-киян, що загинули за цілісність та незалежність України. Він буде розміщений поблизу Національної парламентської бібліотеки (Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого), на розі вулиці Михайла Грушевського та Петрівської алеї у Печерському районі.

Про це повідомив заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

«Сотні киян віддали своє життя за збереження країни та її безпеку, і ми завжди це пам’ятатимемо. У місті встановлено меморіальні дошки, однак єдиного пам’ятника досі не було, хоча в інших містах такі меморіали вже створені. Разом із матерями загиблих, представниками громадських організацій ми обговорили місце розташування такого комплексу. Важливим було те, щоб він був у центрі, щоб до меморіалу змогло прийти якомога більше людей. І таке місце було знайдене», – зазначив Вячеслав Непоп.

На нинішньому етапі Департамент містобудування та архітектури КМДА оголосив Всеукраїнський конкурс на визначення найкращого ескізного проекту меморіального комплексу. 

Раніше повідомлялося, що у Києві в четвер, 24 січня був демонтований пам'ятник російському полководцю Олександру Суворову, який був розташований перед військовим ліцеєм ім. Богуна на бульварі Лесі Українки.

Джерело