Реєстрація /

На вулиці Саксаганського демонтують незаконну надбудову (фото)

Власниця квартири протизаконно почала будівництво.

Розпочато демонтаж незаконної надбудови на вулиці Саксаганського, 43-Б.

Про це повідомив радник Київського міського голови Максим Бахматов.

«Власниця квартири у будинку на вулиці Саксаганського, 43-Б, що є пам’яткою архітектури, незаконно здійснювала на даху над своїм помешканням будівельні роботи – надбудову нового поверху. Дякую Департаменту міського благоустрою та керівництву Голосіївського району за те, що оперативно виявили протизаконні дії та швидко відреагували», – зазначив Максим Бахматов.

За його словами, керуюча компанія Голосіївського району демонтувала перегородку на горищі будинку для технічного висновку будлабораторії. Утім, уночі власник знову звів її. Зараз демонтаж розпочато знову. Оскільки конструкція надбудови складна, спеціалісти будлабораторії після обстеження нададуть методологічні рекомендації щодо того, як краще здійснити її повний демонтаж.

Наразі готуються всі матеріали за результатами перевірки для подачі в прокуратуру та поліцію.

стройкастройка

У Департаменті охорони культурної спадщини не отримували на погодження жодної проектної документації стосовно зведення надбудови, а охоронний договір власниками не укладався. На спорудження додаткового поверху та ремонту покрівлі Департамент архітектурно-будівельного контролю КМДА дозволу не видавав.

Нагадаємо, будівля 1896-1897 років із надбудовою, зробленою у 1930 році, є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Читайте також: Реєстрація місця проживання в Україні за новими правилами: як впливає на ринок нерухомості

Раніше повідомлялося, що  Мінрегіонбуд планує в 2019 році удосконалити законодавство в питанні добудови заморожених житлових будинків. Влада хоче подати до Верховної Ради законопроект. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, зараз проект знаходиться на фінальній стадії розробки.

Джерело