Реєстрація /

На Троєщині відкрили ще одну частину реконструйованого парку (відео)

У мікрорайоні є тепер сучасний парк.

Мер Києва Віталій Кличко показав відео з парку «Троєщина», де до Дня Києва завершили другу чергу реконструкції. 

«Сьогодні тривають роботи одразу у кількох парках та скверах. Ми облаштовуємо в них доріжки, встановлюємо нові лави та урни. Сучасне освітлення та системи поливу, спортивні та дитячі майданчики. Також в парках, що оновлюють, ремонтують та будують громадські вбиральні. У кожному з парків є свої цікаві фішки», – сказав Віталій Кличко.

Наприклад, у парку «Совки» днями презентували «сухий» фонтан із кольоровою підсвіткою. Також там збудували нову вхідну групу та висадили зелені лабіринти. А в кінці центральної алеї встановили шахову альтанку.

У парку «Сирецький» завершують роботи із облаштування танцювального майданчика, сцени для виступів творчих колективів, та інтерактивного фонтану – для музичних шоу із дитячими піснями.

На завершальній стадії капремонт парку Партизанської слави. Там відвідувачів зустрічатиме світловий пішохідний фонтан з п’яти арок, обладнаний спеціальними сенсорами.

Триває і перша черга капремонту у фітнес-парку «Лебедине». Там на місці захаращеної території вже з’явилася прогулянкова алея, центральна площа, зелені острови із деревами та газоном. Фітнес-парк матиме кілька спортивних зон для відвідувачів різного віку та вподобань.

«А в парку «Троєщина», що розташований уздовж проспекту Романа Шухевича, реконструкція відбувається у три етапи – за кількістю водойм на великій території. Першу чергу ми відкрили у жовтні 2018 року. Цього року до Дня Києва завершили роботи на другій черзі. Проклали пішохідні та велосипедні доріжки, облаштували систему поливу. Встановили універсальне поле для міні-футболу й волейболу, спортивний майданчик із тренажерами та альтанку для гри в шахи. Також встановили сучасне освітлення та систему відеоспостереження. І вже розпочали розчистку третьої водойми. Щоб перейти до наступної черги реконструкції», – повідомив Віталій Кличко.

Раніше повідомлялося, що пляж «Веселка» буде розширено. Тут вже проводять підготовчі роботи до розширення зони купання та відпочинку.

Читайте також: Найдешевші квартири в Києві в 2020 році: який бюджет на покупку та безпека угоди

На сьогодні підготовлено опорний план розширення пляжу. Його підготувала група архітекторів на замовлення КП «Плесо». Незабаром, після тендеру на підрядні роботи, розпочнеться реконструкція.
У зоні рекреації будуть: мощені доріжки, водопровідна мережа та фонтани з питною водою й для миття ніг, кабінки для переодягання, тіньові навіси, лави, урни. Підходи до води вимостять дерев’яними настилами і планують причал для байдарок.

Джерело