Реєстрація /

На ринку торгової нерухомості Києва зростає конкуренція


Насиченість ТЦ зросла.

Як повідомили 100realty.ua у компанії UTG, на ринку торговельної нерухомості Києва спостерігається зростання конкурентних загроз. За останні два з половиною роки в столиці введено в експлуатацію нові ТЦ сумарною орендованою площею 488 тис. 970 кв. м.

За рівнем насиченості торговельними площами на 1000 жителів Київ (609,1 кв. М) обігнав головні торгові столиці СНД – Москву (604,2 кв. м), Санкт-Петербург (570,8 кв. м) і ряд міст Східної Європи. При цьому в 2021 році вже заявлено до відкриття ряд об'єктів.

Що стосується середньозваженої вакантності в торгових центрах Києва, то вона в другій половині 2020 року знизилася на 0,7% і склала 13,4%.

«2020 рік є був дуже коротким: практично в марці закінчився, в червні почався. Отже, робочих місяців було близько 6-ти. Тому в 2021 році об'єкти знайдуть своїх орендарів і заповнення буде вище», – говорить директор UTG Євгенія Локтіонова.

Стаття по темі: Ринок готелів в Україні після карантину: ринок тільки починає відновлюватися

Раніше повідомлялося, що за підсумками наради у президента України були прийняті рішення про підсилення карантину. Голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький розповів, Як буде посилено карантин в Україні та які штрафи загрожуватимуть за його порушення.

Джерело