Реєстрація /

На річці Либідь реконструюють гідротехнічні споруди 

Укріплять береги.

На річці Либідь реконструюють гідротехнічні споруди із відновленням екологічного та санітарно-гігієнічного стану. Основною метою проекту є відновлення усього русла річки, разом із берегами та зоною рекреації. Згідно із розпорядженням КМДА № 1039, здійснити роботи мають до 31 грудня 2021 року.

Передбачені реконструкція гідротехнічних споруд, роботи з берегоукріплення, розчищення берегів, можливе розкриття ділянок русла за рахунок зміни типу берегоукріплення, очищення дощових поверхневих стоків, створення громадського простору для відпочинку, благоустрій у межах прибережних захисних смуг тощо.

На сьогодні вже розроблено техніко-економічне обґрунтування, виконано проектні роботи на ділянці 670 м вище на 135 м за течією від мосту проспектом Дружби Народів у Голосіївському районі та отримано експертний звіт.

У 2019 році планується продовжити будівельні роботи на ділянці 670 м вище на 135 м за течією від мосту проспектом Дружби народів і проектні роботи на ділянках 1 А черга (довжиною 1950 м) та 2-А черга (довжиною 864 м), розпочати проектні роботи на інших ділянках.

Раніше повідомлялося, що з початку експлуатації у квітні 2019 року першого додаткового контейнерного модуля для очистки стічних вод «ROCHEM» на полігоні ТПВ №5 вже перероблено більш ніж 16,5 тис. м куб. фільтрату, що в півтора рази більше, ніж за аналогічний період до запуску цієї установки. Також ПрАТ «Київспецтранс» презентувала проект реконструкції полігону твердих побутових відходів у Підгірцях під Києвом.

Джерело