Реєстрація /

На ремонт Музею Івана Гончара в Києві потрібен 1 мільйон гривень

Така сума потрібна на 2021 рік.

Столичну владу попросили профінансувати проєктні роботи по ремонту будівель Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара». У 2018 році в результаті аварії на тепломережі серйозно постраждали приміщення музею.

Секретар комісії Київради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Володимир Андрусишин попросив в.о. директора Департаменту культури КМДА Сергія Анжіяка профінансувати проектні роботи для ремонту будівель зазначеного музею.

Депутат повідомив, що через протікання даху руйнуються конструкції будівлі. І нагадав, що в 2018 році в результаті аварії на тепломережі були залиті вісім залів постійної експозиції на цокольному поверсі музею, а також підсобні приміщення – вбиральня, санвузли, коридор, насосна і бойлерна. У всіх перерахованих приміщеннях стіни і стеля пошкоджені паром від гарячої води.

За словами Андрусишина, необхідне на 2021 рік фінансування становить понад 1 млн гривень. У тому числі: 320 тис. гривень на експертизу проекту будівлі-пам'ятки архітектури XVIII століття національного значення площею 4 тис. кв. м; 500 тис. гривень на проектні роботи для проведення капремонту двох будівель площею 200 кв.м; 200 тис. гривень на проектні роботи для відновлення воріт XVIII століття.

Читайте також: Коли жителів «хрущовок» переселять в новобудови: реконструкцію застарілого житла обіцяють зрушити з мертвої точки

Раніше набуло чинності рішення Київради про внесення змін до Порядку розміщення вивісок в місті Києві, згідно з яким спрощується процедура оформлення підприємцями кронштейнів, які належать до групи інформаційних вивісок. Окрім того, зазначеним рішенням синхронізовано форматні зони. Таким чином, подати заявку на оформлення кронштейну можна скориставшись онлайн-сервісом – http://eadv.kyivcity.gov.ua.

Джерело