Реєстрація /

На реконструкції БСА привласнили більше 2 мільйонів гривень


Оголошено про підозру підприємцю.

Правоохоронці викрили приватного підприємця, який під час будівництва гідровузла мікрорайону Бортничі незаконно заволодів державними коштами у сумі понад 2 млн. 390 тис. гривень. 

Про це повідомила прокуратура столиці.

Підприємець, виконуючи функцію підрядника під час виконання вказаних робіт, склав завідомо неправдиві документи щодо їх вартості.

Відповідно до актів приймання будівельних робіт, які фактично не були виконані в повному обсязі, на рахунки підрядника в період березень 2011 – травень 2013 було зайво сплачено понад 2 млн. 390 тис. гривень державних коштів.

Раніше повідомлялося, що роботи з реконструкції Бортницької станції аерації тривають і киянам вирішили показати, як виглядатиме станція після реконструкції. 

Підготовчі роботи тривали до 2017 року, за цей час також було розроблено проектну документацію щодо реконструкції. Сама реконструкція розпочнеться у 4-му кварталі 2019 року та триватиме 6 років. Після реконструкції БСА з’являться додаткові технологічні лінії, процес обробки стічних вод і осаду стане більш глибокий, а сама станція стане компактнішою. Площа основного виробництва БСА з існуючих на сьогодні 151 га скоротиться до 120 га, що дасть можливість збільшити відстань від БСА до житлової забудови Києва орієнтовно на 1 км.

Стаття по темі: Відсотки по іпотеці в 2018 році: рейтинг банків України

Джерело