Реєстрація /

На Гостомельському шосе почали встановлювати освітлення


Траса була небезпечною.

На ділянці Гостомельського шосе, яка в народі називають «трасою смерті», почалися підготовчі роботи з установки освітлення. Освітлення планується встановити на відрізку Варшавської траси від від поста дорожньої поліції до Гостомеля.

Про це стало відомо з повідомлення голови Гостомельського селищної ради Юрія Прилипко.

«Вже розпочато підготовчу роботу з установки металевих опор. На відстані в 4 км підготовлені місця під 103 опори», – написав у повідомленні мер Гостомеля.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що депутати Київради затвердили Міську цільову програму зовнішнього освітлення Києва на період 2019-2022 роки. У Дарницькому, Голосіївському, Дніпровському та Солом’янському районах замінюють зовнішнє освітлення цього року. Тут також лінії електромереж потребують замін та оновлення, а зовнішнє освітлення прибудинкових територій за деякими адресами взагалі відсутнє.

Крім того, в Україні прийняли нову ДБН «Природне та штучне освітлення», яка  говорить про те, що у житлових кварталах необхідно враховувати, що прилади зовнішнього освітлення повинні естетично поєднуватися з просторовою структурою та історичною забудовою. Це стосується форми і пропорцій світильників, кронштейнів і опор, висоти установки освітлення.

Джерело