Реєстрація /

На добудову «Охматдиту» виділили гроші: що обіцяють зробити


Новий корпус мають скоро відкрити.

Парламент прийняв рішення щодо виділення 200 млн. грн з Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту на завершення будівництва дитячої лікарні Охматдит.  

«Питання  додаткових коштів для завершення будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу

«Охматдит» знято. І новий корпус буде запущено вже в наступному році. А це означає, що діти отримуватимуть якісне лікування в сучасній лікарні», – коментує Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.  

200 млн. грн. – це та необхідна сума, яка дозволить закінчити будівництво, і чиновники обіцяють, що об’єкт буде зданий в експлуатація в першому кварталі наступного року.

У квітні цього року було відкрито першу частину нового корпусу лікарні. Комплекс оснащений сучасним медичним обладнанням для прийому пацієнтів зі складними діагнозами. 

Комплекс оновленого «Охматдиту» включатиме:

  1. 10 сучасних хірургічних відділень, 
  2. 5 онкологічних і гематологічних відділень 
  3. діагностичне відділення.
охматдет

Загальна площа складе більше 67 тис. кв. м.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше відкрили великий лікувальний комплекс на понад 26 тис. квадратних метрів із системами МРТ та іншим обладнанням, яке дозволить проводити надскладні процедури українським дітям різного віку. Загальна вартість коштів, які витратили на закупівлі та проведення необхідних монтажних та будівельних робіт – близько 1 млрд. грн.   

Джерело