Реєстрація /

На будівництво Музею голодомору в Києві витратять 700 мільйонів гривень в наступному році

Будувати будуть 2 роки.

У Києві через 2 роки почнуть будувати Національний музей «Меморіал жертв Голодомору».

«Ми активізували роботу в цьому році. На наступний рік ми пропонуємо кошти – і вони підтримані Міністерством фінансів – 700 млн. гривень. Цих грошей може не вистачити, тому залучаємо і громадськість, і світове українство, а саме Всесвітній конгрес українців. Ми плануємо, що через 2 роки музей буде завершено – друга черга. Тобто буде повноцінний музей з самим спорудою, з експозицією», – повідомив Міністр культури Євген Ніщук.

Проводиться конкурс на концепцію експозиції. У ньому беруть участь фахівці з різних країн, які мають хорошу практику в створенні подібних музеїв пам'яті.

Раніше архітектори схвалили архітектурно-планувальну частину проекту будівництва другої черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» на вулиці Лаврській, 3 у Печерському районі міста Києва. Проектна тривалість будівельних робіт становить два роки. У державному бюджеті на наступний рік вже закладено 100 млн. грн. для виконання першого етапу робіт.

Заступник голови КМДА зазначив, що споруда Музею повинна максимально вписуватися в ландшафт київських гір, оскільки запроектована на території, що віднесена до буферної зони об’єкту ЮНЕСКО. 

Джерело