Реєстрація /

На будівництві «Меморіалу жертв Голодомору» знайдені порушення на 692 тис грн

Аудитори виявили, що підрядники завдали збитків держбюджету

Аудитори Північного офісу Держаудитслужби встановили завищення підрядниками вартості робіт на суму понад 692 тисяч гривень при будівництві другої черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору».

Про це повідомила прес-служба Північного офісу Держаудітслужби.

«Під час планової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності державного унітарного підприємства «Дирекція з будівництва другої черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» за період з 01.01.2017 по 31.12.2018 фахівці Північного офісу Держаудитслужби встановили фінансових порушень, що призвели до збитків, на суму понад 692 тис. грн.

Під час перевірки правильності застосування норм, розцінок та коефіцієнтів, а також обсягів договірних робіт, виконаних суб’єктом господарювання – ТОВ «Основа» у 2018 році, фахівці виявили, що підрядна організація завищила порядок застосування ресурсних елементних кошторисних норм та обсягів виконаних робіт на понад 692 тис. грн, що призвело до збитків загального фонду державного бюджету на відповідну суму.

За результатами ревізії керівництву Підприємства надіслано вимогу про усунення виявлених порушень. Матеріали контрольного заходу надіслано до Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області», – говориться в повідомленні Держаудитслужби.

Раніше повідомлялося, що громадська організація «Родина Героїв Небесної сотні» звернулася до представників влади і громадськості з вимогою внести зміни в проект будівництва Меморіалу Небесної Сотні в Києві.

Джерело