Реєстрація /

Міст Патона та Поштову площу скоро з’єднають велосипедною доріжкою


Також облаштують територію поряд.

За маршрутом «міст Патона – Поштова площа» облаштують велодоріжку.

Про це розповів Антон Тараненко, представник Kyiv Tourism Association, колишній директор Управління туризму та промоцій КМДА.

«Ще у 2017 писав про те, що місту потрібна велодоріжка за маршрутом міст Патона – Поштова площа. Вздовж набережної неймовірні краєвиди і багато велосипедистів там катають. Сьогодні Комунальна корпорація «Київавтодор» уклала договір на розробку проєкту цієї велосипедної доріжки», – зазначив Антон Тараненко.

Загальна протяжність двосторонньої велодоріжки становитиме 4,8 км. Згідно з техзавданням, велодоріжка буде відокремлена від пішохідного тротуару. Також планується впорядкувати прилеглу до неї територію: озеленити, встановити велопарковки і криті майданчики для відпочинку велосипедистів і пішоходів, а також майданчики для розміщення пунктів велопрокату та техсервісу для самостійного ремонту велосипедів.

Відкриють маршрут вже у квітні 2020 року.

Стаття по темі: На велосипеді столицею: де побудують нові велодоріжки в Києві

Раніше повідомлялося, що за 100 днів існування сервісу громадського прокату велосипедів в Києві їм скористалися 9284 рази. Всього ж в сервісі зареєструвалися 18642 рази. В цілому на 100 орендованих велосипедах проїхали 34890 км. Середня тривалість поїздки – 47 хвилин.

Джерело