Реєстрація /

Мінрегіон пропонує проектувати сучасні майданчики для вигулу собак

 Наразі місць для вигулу тварин майже немає.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує переглянути застарілі норми щодо влаштування окремих майданчиків для вигулу собак – осучаснити та прописати більш чіткі вимоги до них.
 
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.
 
«Сьогодні у чинних вимогах ДБН щодо благоустрою є лише деякі окремі вимоги, як влаштовувати майданчики для вигулу собак та інших тварин. У підсумку на практиці їх проектують, як хто вважає за потрібним. Порядок має бути у всьому. Тому ми хочемо суттєво переглянути ці вимоги, більш конкретизувати їх. Наприклад, прописати яких саме розмірів мають бути такі майданчики і від чого це має залежати. Щоб вони розташовувалися близько до внутрішньодворових територій або безпосередньо на них. Щоб там були обов’язково туалети для тварин, щоб ця територія відповідно огороджувалась і так далі. Тоді це буде цивілізовано, як закордоном», - написав він.
 
Сьогодні приклади успішного впровадження таких майданчиків для тварин спостерігаються у США, Чехії, Німеччині та країнах Скандинавії. Там вони проектуються як у міському просторі, так і за містом. На таких майданчиках також зазвичай розміщується ігрове обладнання, основна інформація про правила перебування на майданчику, пакетики та контейнер для пакетиків для туалету тварин. У деяких випадках можуть додатково облаштовувати освітлення, подачу води і ванночки для миття тварин.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що виділили кошти на проектні роботи, що передбачатиме весь спектр надання ветеринарних послуг, у тому числі, клініку, притулок і готель для тварин.

Джерело