Реєстрація /

Мешканці Шевченківського району бояться, що їхні будинки зруйнуються через нове будівництво поруч

КМДА просять розібратися чи є у забудовника необхідні дозволи.

Мешканці Шевченківського району Києва стурбовані можливим початком будівництва на вул. Франко, 28. Вони вважають, що будівництво може призвести до руйнування будинків, які розташовані поруч з ним.

Депутат Київради Ольга Балицька повідомила директору департаменту містобудування та архітектури КМДА Олександру Свистунову, що в Шевченківському районі назріває нове скандальне будівництво.

До неї надійшли численні звернення киян, стурбованих передумовами будівельних робіт по вул. Івана Франка, 28, всупереч вимогам чинного законодавства.

Зокрема, громада району переживає, що за вказаною адресою починається будівництво багатоповерхового комплексу, яке може привести до руйнування сусідніх будинків.

Ольга Балицька попросила Олександра Свистунова проінформувати про дотримання забудовником вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності та надати копії всіх дозвільних документів.

Стаття по темі: Проблемні житлові комплекси: чи є у них майбутнє?

Раніше мешканці Подільського району Києва повідомляли про можливе незаконне будівництво на вул. Сошенко, 33. За цією адресою вже вирубали дерева, при цьому, не пред'явивши жодних документів. Секретар комісії Київради з питань освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту Наталія Шульга попросила директора департаменту містобудування та архітектури КМДА Олександра Свистунова надати інформацію про законність будівництва в Подільському районі.

Джерело