Реєстрація /

Мешканці лівого берега борються за чисте повітря

Кияни вийшли під стіни Мінекології.

25 жовтня жителі лівого берега столиці провели мирну акцію протесту під стінами Міністерства екології та природних ресурсів України.

Інніціатівная група жителів Дарницької площі, мікрорайонів Соцмісто, Березняки та Позняки вимагали не продовжувати заводу «Фанплит» дозвіл на викиди.

Як відзначили представники ініціативної групи, в 2017 році фахівцями Київського міського лабораторного центру були проведені дослідження атмосферного повітря поблизу підприємства. При цьому зафіксовано перевищення гранично допустимих коефіцієнтів забруднюючих речовин в повітрі, що є значним порушенням умов дозволу на викиди.

Під час акції відбулася зустріч ініціативної групи з представниками Мінекології: заступником начальника департаменту та начальником відділу, який займається видачею дозволів на викид в повітря забруднюючих речовин.

«Ми донесли свою позицію, що мешканці проти продовження дозволу на поточних умовах. Дозвіл у заводу закінчується в серпні 2018 року. І нам необхідно попередити видачу нового дозволу. За результатами зустрічі ми можемо зробити висновок, що нас почули і запевнили, що при розгляді цього питання позиція громадськості буде врахована. Для цього ми повинні надати висновки інших держорганів – Госпотребслужби і міської ради. Ми пообіцяли надати додаткові виміри», – відзначає юрист Сергій Безкровний.
 

Джерело

Теґи