Реєстрація /

Мера Києва просять розібратися із запланованою забудовою стадіону НАУ

Замість стадіону хочуть побудувати будинки.

Київська міськрада передала Національному авіаційному університету України земельну ділянку в Солом'янському районі площею 38,23 під будівництво навчальних, спортивних, господарських будівель, гуртожитків і житлових будинків. Нардеп Денис Силантьєв стверджує, що земля передана з порушенням земельного законодавства і просить столичного мера розібратися в ситуації.

Він стверджує, що проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки НАУ не відповідає вимогам частини 5 ст. 123 Земельного кодексу України, згідно з якою згода на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки надає відповідна районна держадміністрація або сільська, селищна, міська ради. А даний проект відведення містить тільки висновок Головного управління земельних ресурсів КМДА.

Силантьєв підкреслив, що Київрадою змінено цільове призначення земельної ділянки площею 38,23 га без дотримання вимог законодавства. Крім того, в порушення законодавства земділянку спроектовано до відведення при відсутності містобудівного обґрунтування та розробленого у відповідному порядку ДПТ, без внесення змін до Генплану міста.

За інформацією нардепа, в мережі інтернет з'явився проектний план забудовника КП «Житлоінвестбуд-УКБ», який заявляє про наміри забудувати стадіон НАУ житловими багатоповерхівками.

Раніше повідомлялося, що стадіон «Старт» реконструюють до 2018 року.

Джерело