Реєстрація /

Майже всі хостели Києва працюють незаконно – КМДА

Столичній адміністрації відомо про 233 хостели, які працюють нелегально

Майже всі хостели Києва працюють нелегально, справжня кількість таких помешкань для туристів невідома – таку інформації оголосила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда.

За її словами, у Києві лише 30 хостелів працюють легально та сплачують усі податки та збори. «Питання проблемних хостелів у Києві стоїть дуже гостро. В Україні досі немає чіткого законодавчого визначення поняття «хостел». Лише 30 таких закладів працює на законних підставах. На сьогодні за підрахунками районів, які ґрунтуються на скаргах мешканців, нам відомо, що в Києві 233 хостели працюють нелегально. Але скільки їх існує насправді – сказати досить важко», – зазначила Марина Хонда.

В КМДА вважають, що хостели в Києві не сплачують податки, туристичний збір та нерідко комунальні послуги. Якщо хостел розташований у будинку, який не обладнаний лічильниками, то сплачувати за комунальні послуги доводиться усім мешканцям. Такі хостели не відповідають санітарним нормам та працюють із численними порушеннями.

Хонда заявила, що адміністрація створить спеціальну групу, яка має визначати та припиняти діяльність незаконних хостелів у Києві.

Стаття по темі: Коли жителів «хрущовок» переселять в новобудови: реконструкцію застарілого житла обіцяють зрушити з мертвої точки

Повідомляється, що за останні три роки у Печерському районі Києва було закрито 5 хостелів у судовому порядку та ще 5 – через порушення житлових умов. Ще щодо трьох хостелів триває судове провадження.

Нагадаємо, що у лютому 2019 року Верховна Рада відмовилась запровадити обмеження на використання квартир у багатоквартирних житлових будинках не за призначенням, в тому числі як хостелів, готелів та інших закладів тимчасового проживання.

Джерело