Реєстрація /

Люки та дощоприймачі на пішохідних тротуарах проектуватися не будуть

Змінюють будівельні норми.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, ввело норму щодо недопущення встановлення приямків від люків та дощоприймачів на пішохідних зонах тротуарів. Таке нововведення стосується нового будівництва, реконструкції і капітальному ремонті вулиць і доріг населених пунктів. Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів» та вступає в силу з 1 вересня 2018 року.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Часто трапляються жахливі ситуації, коли люди провалюються у каналізаційні люки. Особисто я чув чимало таких історій від знайомих і своїм дітям завжди розповідаю, що потрібно бути обережними, уникати їх і ні в якому разі на них не наступати. У новому ДБН ми ввели норму, за якою люки та дощоприймачі на пішохідних тротуарах проектуватися не будуть. Він вступає в дію з 1 вересня цього року», – сказав він.

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

Згідно з цим ДБН, також вводиться обов’язкова норма щодо проектування вмонтованих у бордюр дощоприймальних колодязів за наявності велосипедної смуги або спільного руху велосипедів та транспорту. 

«Думаю, що кожен, хто хоч раз їздив на велосипеді, розуміє, що розташування якихось перепон на шляху, наприклад, дощоприймачів прямо посеред дороги, можуть привести до небезпечних ситуацій», – пояснив заступник міністра.

За словами Парцхаладзе, це підвищить безпеку і комфорт руху на дорогах.
 

Джерело