Реєстрація /

Квартали висотним будівництвом стануть комфортнішими

Контролюватимуть концентрацію вітру в них.

У нових ДБН прописали необхідність проведення нових аеродинамічних випробувань, які сприятимуть підвищенню пішохідної комфортності у новій забудові. Це обов’язкове проведення аеродинамічного обдуву моделі нового висотного будинку та навколишніх будівель і споруд. Це дозволить контролювати та за необхідності зменшувати пориви вітру у висотній забудові ще на етапі проектування.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

«Коли у забудові зводиться новий висотний будинок, то концентрація вітрових потоків значно підвищується. Велика швидкість вітру може негативно впливати на навколишні будівлі і людей, спричиняти потужні вихорі і цим ускладнювати навіть рух пересічних перехожих. Крім того, через такий сильний вітер може порушуватися робота вентиляції і системи опалення у навколишніх будинках», − написав він.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Серед заходів, які зменшать вплив вітру − влаштування спеціального покриття на фасаді, яке гальмуватиме значні вітрові потоки.

Раніше повідомлялося, що Уряд схвалив постанову, якою зменшив загальний строк розробки проектів будівельних норм – з 1 року 6 місяців до 10 місяців.

Джерело