Реєстрація /

Купувати землю можна буде лише у безготівковій формі

Закон скоро ухвалять.

Після ухвалення законопроєкту №2278-10 про обіг земель сільгосппризначення купівля-продаж землі здійснюватиметься лише у безготівковій формі.

Про це заявив міністр економіки Тимофій Милованов.

«Не буде готівкових розрахунків. Ми боротимемося з тіньовими ринками. Тому розрахуватися за придбану землю можна буде лише в безготівковій формі. Потрібно буде показати, звідки ці гроші взялися. Можна буде взяти кредит», – підкреслив міністр.

За його словами, обов’язковий показ походження грошей на купівлю землі стане свого роду запобіжником того, щоб «чорні» чи нелегальні гроші не зайшли на ринок і не спотворили його.

«Державна підтримка буде зосереджена на здешевлення відсотків для купівлі землі. Ми очікуємо, що буде відсоток, під який можна буде брати кредит, у 3-5% річних у гривнях. Це дуже прийнятні пільгові умови на рівні інфляції, або менше інфляції.

Ми формально компенсуватимемо банкам відсоткову ставку Національного банку, це те, що називається обліковою ставкою. Ми будемо підтримувати тих, хто є маленьким фермером», – додав Милованов.
Він зазначив, що також буде створено фонд гарантування кредитів для того, щоб люди, які працюють на землі, але не мають кредитної історії, змогли подати заявки у банки, а держава зі свого боку буде гарантувати ризики, аби банки могли видати кредити.

Стаття по темі: Кому можна не сплачувати податок на землю в Києві – перелік пільговиків та порядок розрахунків

Нагадаємо, що понад 70% українців виступають проти зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель.

Джерело

Теґи