Реєстрація /

Кухні в школах відремонтують та встановлять сучасні меблі


Харчування має покращитися.

Цього року на реалізацію програми «Оновлення харчоблоків» у районних бюджетах передбачено 240 мільйонів гривень.

Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Найбільша частина спрямована на закупку обладнання та меблів. Окрім цього, місто очікує на субвенцію з держбюджету, що також розрахована на придбання техніки для їдалень та харчоблоків. Це один із важливих кроків, що дозволить зробити їжу для діток у школах ще смачнішою», – зазначив Валентин Мондриївський.
Серед нових форм: мультипрофільне харчування «шведський стіл», дабл-меню (2-3 страви на вибір) та кулінарна лінія «Шкільне харчування».

«60% закладів середньої освіти Києва вже перейшли на нові форми організації харчування. Найбільш популярним є дабл-меню, за яким вже харчуються учні 114 закладів. «Шведський стіл» наразі працює у 58 закладах, а кулінарна лінія «шкільне харчування» – у 41. У Дніпровському, Подільському та Шевченківському районах усі школи впровадили нові форми харчування. Ці зміни є результатом спільних зусиль міської влади, районних управлінь освіти, керівників закладів освіти та підприємств, що організовують харчування учнів. Ми й надалі стимулюватимемо такі зміни», – зауважив Валентин Мондриївський.

Читайте також: Купити землю під будинок в Києві і області: продавці готові знижувати ціну

Раніше повідомлялося, що Міністр освіти і науки Ганна Новосад пообіцяла за рік побудувати 100 дитсадків та шкіл.

Джерело