Реєстрація /

КМДА знову перевірить скандальну надбудову на багатоповерхівці на вулиці Софійській


Забудовник відновив роботи.

Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю Києва перевірить виконання припису на заборону будівельних робіт на вул. Софіївській, 1/2. Також дотримання заборони наразі перевіряють інспектори Департаменту охорони культурної спадщини.

Нагадаємо, власник приміщення у будинку на вул. Софіївській, 1/2, який раніше звів незаконну надбудову, що потім демонтували міські служби, має відновити конструкцію даху власним коштом. Утім, 11 листопада з’явилася інформація про те, що власник поновив будівництво надбудови.

Оскільки спеціалістами Шевченківської РДА велася постійна фотофіксація, інспектори одразу зупинили зведення стін надбудови, які, за словами власника, начебто знадобилися, аби звести балку стелі на необхідний рівень. Будівельні матеріали, що виявили в дворі будинку, зараз знаходяться під контролем служб району.

У разі виявлення порушень та проведення робіт з будівництва незаконної надбудови, а не відновлення конструкції даху, місто готуватиме відповідні звернення до правоохоронних органів.

Читайте також: Реєстрація місця проживання в Україні за новими правилами: як впливає на ринок нерухомості

Раніше повідомлялося, що  Мінрегіонбуд планує в 2019 році удосконалити законодавство в питанні добудови заморожених житлових будинків. Влада хоче подати до Верховної Ради законопроект. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, зараз проект знаходиться на фінальній стадії розробки.

Джерело