Реєстрація /

Киян просять подавати проєкти щодо розбудови інфраструктури районів

Заявки приймають до середини лютого.

У Києві триває подача проєктів Громадського бюджету, які будуть реалізовані у наступному році. Подавати проєкти можна до 14 лютого 2022 року.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, прогнозований обсяг фінансування проєктів Громадського бюджету у 2023 році становить 220 млн грн.

«Представники територіальної громади можуть подавати проєкти до Громадського бюджету у двох категоріях: великі та малі проєкти. Вартість малих проєктів становить від 100 до 999 тис. грн, великих – від одного до трьох млн грн. На реалізацію малих проєктів спрямують 132 млн грн виділених коштів, на великі – 88 млн грн. Відсоток обов’язкового резерву в кошторисі проєктів становить 10%. Рейтинг, за яким визначаються проєкти-переможці, запроваджується для кожної з категорій. Тобто залежно від кошторису проєкту буде визначатись кількість голосів для перемоги – чим більша сума на реалізацію проєктів, тим більше потрібно буде набрати голосів. Одна особа може подати до п’яти проєктів. Громадський бюджет вже сьомий рік поспіль є ефективним інструментом, який дає можливість громадянам брати участь у розподілі коштів місцевого бюджету за допомогою реалізації актуальних проєктів, які спрямовані на розвиток Києва», – зазначив Володимир Бондаренко.

Стаття по темі: Інвестиції в нерухомість у 2022 році: чи варто розглядати та які квартири варто купувати?

Проєкти, які підтримають кияни шляхом електронного голосування будуть реалізовані містом під контролем команд проєктів, Громадської бюджетної комісії та киян.

Раніше повідомлялося, що у Київській області у 2022 році побудують 16 проєктів за програмою «Велике будівництво».

Джерело