Реєстрація /

Київський медуніверситет реконструював нежитлову будівлю під новий корпус

Ввидалі техумови.

Київська міськдержадміністрація видала дозвіл Київському медичному університету на проектування реконструкції нежитлового будинку по вул. Бориспільська, 2 під адміністративно-навчальний корпус. Однак, за інформацією сайту вузу, реконструкція будівлі вже проведена. Більш того, ректор, деканати і приймальне відділення університету вже встигли в новий корпус переїхати.

Влада видала містобудівні умови на проектування реконструкції нежитлового будинку по вул. Бориспільська, 2 в Дарницькому районі Києва під адміністративно-навчальний комплекс. Документ був опублікований в реєстрі ДУО в кінці лютого 2020 року.

У ДУО сказано, що площа будівлі становить 4242,30 м. кв. Його гранична висота після реконструкції повинна скласти 5-поверхів (висота в метрах уточнена).

Згідно з документом, функціональне призначення ділянки, на якій розташований об'єкт проектування – територія громадських будівель і споруд відповідно до Генерального плану Києва до 2020 року, затвердженого рішенням Київради від 28 березня 2002 року № 370/1804.

У ДУО відзначається, що реконструкція повинна проводитися в межах існуючих фундаментів будівлі, без зміни їх геометричних розмірів.

Відзначимо, що на сайті Київського медуніверситету опубліковано оголошення, згідно з яким деканати, підготовче відділення для іноземних громадян і відділ виробничої практики вже переїхали в новий корпус на вул. Бориспільська, 2. Крім того, за цією адресою знаходиться ректорат і приймальне відділення. Схоже, що нинішні ДУО університету видано заднім числом.

Стаття по темі: Підсумки ринку комерційної нерухомості Києва в 2019 році: попит на офіси зростає, орендні ставки в ТРЦ досягли стелі

Раніше повідомлялося, що Київський міський пологовий будинок № 3 капітально відремонтували. Він працює у столиці з 1981 року і надає цілодобову акушерсько-гінекологічну допомогу населенню Святошинського, Солом’янського та Шевченківського районів.

Джерело