Реєстрація /

Київська область хоче повернути 32 га землі на березі річки


На землі розташований особняк.

Прокуратура Київської області подала позов про витребування на користь Кабміну двох ділянок загальною площею 34,62 га, розташованих на березі річки Стугна в Українці Обухівського району. Свої позовні вимоги прокуратура обґрунтовує порушенням законодавчих вимог при наданні цих ділянок в користування і їх подальший продаж. Навесні минулого року стало відомо, що маєток олігарха Віктора Медведчука площею 1 125 кв. м, розташований на зазначених ділянках, виставлений на продаж в закритій групі ріелторів.

Відзначається, що в березні 2019 року стало відомо, що будинок-Хонка площею 1 125 кв. м, розташований на зазначених ділянках, виставлений на продаж за ціною 4 500 у.е. за сотку. На території є причал, вертолітний майданчик, елінг, гостьовий будинок на 200 кв. м і басейн.

Стаття по темі: Як перевірити дані в Держреєстрі прав на нерухоме майно та захиститися від шахраїв

Раніше повідомлялося, що завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах керівником приватного товариства та забезпечено відшкодування до Державного бюджету завданих збитків у розмірі 30,5 мільйонів гривень.

Встановлено, що підприємство упродовж 2015-2018 років умисно не сплачувало орендну плату за земельну ділянку, якою користувалося, заборгувавши державі 30,5 млн грн.
 

Джерело