Реєстрація /

Київрада планує ухвалити нові правила розміщення МАФів

Кияни вимагають прибрати кіоски.

Нові правила розміщення МАФів у столиці мають бути чесними та прозорими. І Київрада повинна ухвалити рішення, що забезпечить конкурентність і відкритість роботи підприємців. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Наше завдання – запровадити прозорі, єдині для всіх, правила та чесну конкуренцію щодо розміщення МАФів у столиці. Аби повністю прибрати елемент корупції, аби чиновники в цю систему не втручалися, аби не було преференцій для окремих підприємців. Всі повинні працювати в рівних умовах», – наголосив Віталій Кличко. 
Планується, що кіоски будуть прибрані з площ біля метро, вздовж основних транспортних магістралей та біля зупинок громадського транспорту. Бо це також безпека та комфорт мешканців міста.

Читайте також: Попит на квартири в новобудовах Києва виріс через коливання долара

МАФи ж, що залишаться працювати, виставлятимуть на торги через систему ProZorro. І право та дозвільні документи на їх розміщення отримають ті, хто більше заплатить в бюджет столиці.

Раніше повідомлялося, що у березні комунальне підприємство «Київблагоустрій», а також окремі власники тимчасових споруд, які на вимогу КП самостійно демонтували свої об’єкти, разом прибрали 121 незаконну тимчасову споруду.

Джерело