Реєстрація /

«Київенерго» знову лякає киян зривом опалювального сезону

Компанія, начебто, не отримає газ через борги споживачів.

Компанія «Нафтогаз України» з 1 жовтня 2017 року може не укласти договір на постачання природного газу з компанією «Київенерго» через борги останньої перед холдингом. Це може привести до зриву опалювального сезону 2017-2018 років. Про це розповіла Тетяна Грязнова, фінансовий директор «Київенерго».

«Усі договори на постачання газу, які укладені підприємствами теплоенерго, в тому числі і «Київенерго», з «Нафтогазом», закінчуються 30 вересня цього року. З 1 жовтня цього року кожне підприємство має укласти новий договір на постачання газу. «Нафтогаз» на підставі закону про ринок газу не укладатиме договори поставок газу з підприємствами, які мають заборгованість за газ», – сказала Грязнова.

Представник «Київенерго» відзначила, що заборгованість виникла через борги киян за спожиті ресурси.

«Всі кошти надходять на спецрахунки і розподіляються« Нафтогазу» навіть більше, ніж у тарифі. Тому можете бути впевнені, що вони всі йдуть на розрахунки за газ», – сказала вона.

За словами Грязновой, заборгованість споживачів перед «Київенерго» становить 3 млрд. 600 млн. грн., а борг компанії за газ перед «Нафтогазом» – на 700 млн. грн менше.

Раніше повідомлялося, що столична влада хоч і заявляла про небажання співпраці з «Київенерго», все ж продовжила договір з цією компанією ще на рік.

Джерело