Реєстрація /

Київ залучив 6,5 мільйонів євро на термомодернізацію дитячих садочків і шкіл

Також модернізують теплопункти.

У десятках дитячих садків та шкіл проведуть реконструкцію, будівлі зроблять енергоефективними. Місто залучило кредит для проведення відповідних робіт.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, енергоефективні заходи здійснено у 17 столичних садочках, ще на кількох об’єктах роботи зроблено частково.

Крім того за останні три роки 250 теплових пунктів було модернізовано за допомогою NEFCO, що дозволило зекономити кошти та створити комфортний клімат у приміщеннях.

Київська міська державна адміністрація продовжує співпрацю з Північною екологічною фінансовою корпорацією (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO), що фінансує енергоефективні проекти у країнах Центральної та Східної Європи. Наразі впроваджується наступний проект із енергоефективності, що буде включати понад 400 об’єктів столиці, вартість якого складатиме більше7 млн. євро, у тому числі кредит від NEFCO грант  і співфінансування міста. Кошти будуть використані на ремонт та модернізацію обладнання індивідуальних теплових пунктів комунальних закладів освіти Києва.

Читайте також: Як узаконити самовільне будівництво в Україні у 2018 році: список документів і терміни

Раніше повідомлялося, що в Україні 134 енергоаудитори пройшли атестацію. Більшість фахівців атестовано за двома напрямами.

Джерело