Реєстрація /

Київ визначився щодо проєктів, які буде розвивати до 2025 року


Затвердили стратегію розвитку.

Затверджено План заходів на 2019–2020 роки з реалізації Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року. Він включає 72 проєкти розвитку, орієнтовна вартість яких становить 23 мільярди гривень. Відповідне рішення ухвалено депутатами під час засідання Київради.

В першу чергу, це проєкти інноваційної та інвестиційної спрямованості відповідно до визначених напрямів смарт-спеціалізації, енергоефективності та енергозбереження, розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури та житлово-комунального господарства. Це також проєкти, направлені на подальший розвиток Києва як культурного і туристичного центру, забезпечення комфортного та безпечного проживання для киян та гостей міста тощо.

Найбільшу кількість проєктів розвитку – 59 – включено до Програми «Підвищення комфорту життя мешканців міста Києва». Вони стосуються галузі житлово-комунального господарства, транспорту та міської мобільності, адмінпослуг, безпеки та цивільного захисту, охорони здоров’я та здорового способу життя, освіти, екополітики та охорони довкілля на загальну суму 22 млрд. 416 млн. гривень.

Чотири проєкти розвитку, зокрема в сфері історико-культурної спадщини, культури та умов реалізації Стратегії, включено до Програми «Збереження історичної самобутності та розвиток культури у м. Києві». Загальний обсяг фінансування проєктів розвитку за Програмою становить майже 400 млн. грн.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що вирішили розібратися, хто дозволив будувати житло на місці колишнього заводу «Радикал».

Джерело

Теґи