Реєстрація /

Київ витратить більше 83 мільярдів гривень на ремонт доріг


Ці гроші використають протягом 5 років.

Депутати Київської міської ради затвердили Міську цільову програму розвитку транспортної інфраструктури міста Києва на 2019-2023 роки.

«Загальний бюджет програми, розрахованої на п’ять років, становить 83,4 млрд. грн. Більшу частину – 76,1 млрд. – фінансуватиме місто, решту суми плануємо отримати з держбюджету, а також від інвесторів і кредиторів. Значну увагу традиційно буде приділено капітальному ремонту столичних автошляхів. Також будемо встановлювати квоти на паркомісця у центрі та підвищуватимемо комфорт громадського транспорту. Це мотивуватиме киян відмовлятися від власних автівок», – зазначив виконувач обов’язків директора Департаменту транспортної інфраструктури Іван Шпильовий.

Окрім зазначеного, програма передбачає закупівлю понад 400 одиниць трамваїв, тролейбусів та електробусів до 2023 року.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що у столиці у 2019 році відремонтують 9 станцій швидкісного трамваю. Також на станції метро «Площа Льва Толстого» розпочався капітальний ремонт ескалаторів. Роботи проводитимуть почергово на кожному ескалаторі та триватимуть до кінця 2019 року.

Також КП «Київпастранс» оголосило тендер на комплексну реконструкцію трамвайної колії і зупинки «Контрактова площа». Ремонт зроблять на ділянці в межах Контрактової площі, вулиць Костянтинівської, Межигірської і Верхній Вал, а також підземного пішохідного переходу на вулиці Спаській на Подолі.

Джерело