Реєстрація /

Київ проситиме Верховну Раду та Кабмін фінансувати будівництво метро на Троєщину

Кияни чекають на метро.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків депутати підтримали проект рішення «Про звернення Київської міської ради до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів на будівництво лінії метро на житловий масив Троєщина у м. Києві»

Житловий масив Вигурівщина – Троєщина, де проживає близько 300 тисяч осіб, є одним із найбільш проблемних по транспортному сполученню у місті Києві. Шлях до найближчої станції метро «Почайна» проходить через Північний міст, який пов'язує два береги Дніпра. Понад сорок років тому цього було цілком достатньо, але тепер – ні.

«Вартість будівництва метро на Троєщину оцінюють в межах 40-50 мільярдів гривень, що практично дорівнює річному бюджету м. Києва. А появу нової гілки метро до масиву прогнозують не раніше, ніж у 2035 році. А за нормативами потрібно щонайменше шість років, аби завершити будівництво Подільсько – Воскресенського мосту. Наразі навіть проекту Подільсько – Вигурівської лінії не існує. Тому місту вкрай необхідна фінансова підтримка держави», – зазначила автор відповідного проекту рішення, депутат Київради Тетяна Меліхова.

Стаття по темі: Куди здавати зелені картки метро і як отримати за це гроші

Раніше повідомлялося, що київське метро за 8 місяців 2019 року перевезло майже 322 мільйони пасажирів. Найбільш затребуваною залишається «червона» гілка метро Києва – на ній перевезено 132,2 мільйона чоловік.

Джерело